Česta pitanja i odgovori

Koja je povijest Poljane d.o.o.?
Poljana d.o.o. je osnovana 1993. godine kao obiteljska tvrtka s ciljem pružanja kvalitetne opreme i usluga za poljoprivredu i industriju.
Koji su proizvodi dostupni u ponudi tvrtke Poljana d.o.o.?
Naša ponuda obuhvaća širok spektar proizvoda, uključujući strojeve, opremu za osobnu zaštitu, traktore, rezervne dijelove, sjemenje, gnojiva i mnogo više.
Kako mogu kupiti proizvode tvrtke Poljana d.o.o.?
Proizvode možete kupiti posjetom našoj trgovini ili putem našeg web shopa. Također, nudimo različite načine plaćanja, uključujući kartice i plaćanje pouzećem.
Koje su prednosti kupovine kod Poljane d.o.o.?
Naše dugogodišnje iskustvo i stručnost osiguravaju vam kvalitetne proizvode i usluge. Također, nudimo povoljne cijene, brzu dostavu i odličnu korisničku podršku.
Imate li ovlašteni servis za proizvode koje prodajete?
Da, posjedujemo ovlašteni servis koji pruža podršku za sve proizvode koje prodajemo, osiguravajući vam pouzdanost i sigurnost.
Kako se mogu informirati o novostima, akcijama i promocijama tvrtke Poljana d.o.o.?
Pratite nas na društvenim mrežama i posjetite našu web stranicu redovito kako biste bili informirani o najnovijim novostima, akcijama i promocijama.
Kako mogu dobiti više informacija o određenom proizvodu prije kupnje?
Naš stručni tim stoji vam na raspolaganju za sva pitanja i savjete. Kontaktirajte nas putem telefona, e-pošte ili posjetite našu trgovinu kako biste dobili detaljne informacije o proizvodima.
Koja je politika povrata proizvoda tvrtke Poljana d.o.o.?
Ako niste potpuno zadovoljni kupljenim proizvodom, možete ga vratiti u roku od određenog vremenskog razdoblja prema našim uvjetima povrata. Kontaktirajte nas za više informacija o našoj politici povrata.
Imate li mogućnost dostave izvan područja vaše poslovnice?
Da, nudimo dostavu proizvoda na području cijele države. Za informacije o cijenama i uvjetima dostave izvan naše regije, molimo kontaktirajte našu korisničku službu.
Koje vrste garancija nudite uz proizvode tvrtke Poljana d.o.o.?
Svi naši proizvodi dolaze s odgovarajućim jamstvom kako biste osigurali miran i siguran kupovni proces. Jamstvo se razlikuje ovisno o vrsti proizvoda i može uključivati ​​razdoblje pokrivenosti i uvjete korištenja. Za detaljne informacije o jamstvu za određeni proizvod, molimo provjerite s našim osobljem prilikom kupovine ili nas kontaktirajte putem telefona ili e-pošte.
Kako se dobiva garancija prilikom kupovine putem našeg web shopa?
Garancija se dobiva u obliku pisanog dokumenta koji je priložen uz proizvod prilikom isporuke. Ovaj dokument sadrži informacije o vrsti garancije, trajanju pokrića i uvjetima korištenja. Uz to, naša korisnička podrška je uvijek dostupna kako bi vam pružila dodatne informacije ili rješila bilo kakve nedoumice u vezi s garancijom.
Koji su postupci za povrat robe kupljene putem web shopa tvrtke Poljana d.o.o.?

Na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, korisniku ćemo vratiti sredstva na račun ili zamijeniti proizvod s novim u roku četrnaest (14) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na skladište.